Villa&Casa - villacasa.dk - Strandbovej 77 - 2650 Hvidovre - Danmark - CVR-nr: 34 13 99 38 - Telefon 29 42 00 76

Overraskende Umbrien

Vælger man et ophold i en feriebolig i Umbrien, betyder det som regel god kvalitet til en fornuftig pris, og, ikke mindst, en masse uventede oplevelser. Toscana’s kystfrie naboregion har uden tvivl lige så mange seværdigheder som sin mere kendte nabo: En masse natur, uspolerede middelalderbyer, ukendte, men unikke vine og et køkken, som italienerne selv rejser for at opleve. Hertil kommer at de fleste nok vil blive overraskede over de fornuftige priser på restauranter, barer og i den lokale coop.

Hovedgaden i Perugia
Hovedgaden i Perugia

Perugia – mere end en kulisse
En flere tusinde år gammel bymur, stenhuse som omgiver smalle stræder og brede trapper, som alle fører op til byens centrale plads og livlige hovedstrøg, Corso Vanucci. Her høres sprog fra alle verdenshjørner, men ikke kun fra de traditionelle turister. Det er især unge udenlandske studerende fra et af universiteterne i Umbiens hovedby, Perugia, som tegner billedet i et middelaldercentrum, som ikke holdes kunstigt i live af indtægterne fra turisterne. Her lever beboerne i høj grad med masser af cafeer, restauranter og et kulturliv, som blandt andet tæller en jazz-festival på et meget højt niveau (midt juli) og en chokolade-festival, som ligeledes er berømt i hele verden (oktober). Perugia er således et godt billede på det øvrige Umbrien, som for de fleste vil være en spændende overraskelse. Perugia er et absolut must, når man besøger Umbrien.

Assisi
Assisi

Italiens åndelige centrum
Ikke mange kilometer fra den umbriske provinshovedstad, Perugia, er det en helt anden stemning, der råder. I Assisi, den hellige Frans eller San Francesco’s fødeby, handler det meste om religiøs fordybelse – og en masse religiøse plastik-figurer, men mest om det åndelige. Byen domineres af San Francescos store katedral, og dyrkelsen af grundlæggeren af Fransiskaner-munkeordenen, men er bestemt et besøg værd, og selvom mange nok vil finde atmosfæren i den lille middelalderby lidt speciel, er det en spændende og smuk oplevelse.

Montefalco – mere end vin
Det kunne også være en idé at besøge en af Umbriens mere ukendte vinbyer, Montefalco, som kendes fra den flotte vin, Sagrantino, men som også har et spændende historisk centrum  med San Francesco Museet, hvor man kan se Benozzo Gozzoli og Perugino’s frescoer. Spis frokost på den smukke runde plads i centrum af Montefalco eller besøg en af de mange vingårde i området, som dyrker de meget specielle  Montefalco DOC and Montefalco Sagrantino DOCG vin. Det kunne f.eks være den kendte vingård Arnaldo-Caprai, hvor man kan få en spændende rundvisning i produktionsfaciliteterne og på markerne, hvor man som afslutning smager de kendte vine.

Montefalco

Små middelalderbyer – store oplevelser

I det meste af Umbrien finder man en lang række af små og meget uspolerede byer, hvis historie går tilbage til romertiden og meget ofte før.

Her kan nævnes den historiske by, Spello, som udover et meget charmerende historisk centrum, helt omkranset af en bymur også kan byde på et fantastisk museum, Villa dei Mosaici, som er bygget omkring en nyudgravet romersk villa, hvor man kan gå rundt i de forskellige rum og nyde de enestående mosaikker, som udsmykkede villaen for mere end 2000 år siden.

Gubbio

Gubbio, hvor et besøg i Palazzo dei Consoli (rådhuset) er en stor oplevelse og skulle man være i byen midt i maj er må man ikke gå glip af det vanvittige løb, Corsa dei Ceri, selvom det kan være en kaotisk oplevelse.

Todi med det meget velholdte middelaldercentrum, som er omgivet af flere bymure og med en historie, som går tilbage til etruskerne, som boede i byen 500 år f.Kr.

Spoleto er kendt for den berømte bro fra Middelalderen, Ponte delle Torri, et historisk centrum, som byder på en fæstning, en domkirke og mange gode spisesteder og hyggelige barer. Fra slut juni til midt juli afholdes den anerkendte musik og kulturfestival spoletofestival.it .

Orvieto ligger på en bakketop med sin storslåede domkirke, de underjordiske huler og en historisk bymidte med små smalle gyder.

Trænger man til at komme ud og røre sig lidt, kan man tage turen til det berømte vandfald, Cascate delle Marmore, hvor man kan vandre op til toppen ad små stier.


Badeferie
Selvom Umbrien er kendt for at være regionen uden adgang til havet, er det dog stadig muligt at få badedyrene luftet eller trampet i pedalerne på en vandcykel. Umbrien har en af Italiens største søer, Trasimener-søen, som ligger lige på grænsen til Toscana. Vælger man at bo ved søen, kan besøgene i de historiske byer som Perugia og Assisi, og de fleste af de kendte toscanske byer som Cortona, Arezzo, Firenze og Siena nemt klares på en dagstur. Ligesom vinsmagning i Chianti og de kendte toscanske byer, Montepulciano og Montalcino, også kan nås inden dagen afsluttes med en drink på torvet i Castiglione del Lago. En middag på en af byens mange restauranter, skal man heller ikke nægte sig selv.

1. Barn
2. Barn
3. Barn
4. Barn
Navn
Vis kun ved specialtilbud

Villa&Casa-er-med kant

300x450-søgte